Så vet man att man är bara 4 km från Norge

Idag klockan 3.49 kom man hemm till Uppsala efter 8 timmar på ett tåg. Då hade jag varit lite över en vecka på ett jättefint ställe som heter Storlien. Jag hade de fösta dagarna super ont i vaderna kunde inte åka mer en 2 åk innan jag var tvungen och vila. Tillslut upptäckte i att det var pjäxorna som klämde och hur jag än bytte pjäxor hyrde nya slutade det inte och göra ont. Tillslut lät pappa mig prova ett par head pjäxor. Dom var hur sköna som helst och det slutade med att vi köpte dom. Jag känner att jag utvecklades jättemycket under den här veckan eftersom jag hade några extra privatlektioner försöker alltid hinna med några så att man kan veta vad man ska träna på. Första dagarna var vädret super soligt och fint men ändå kallt så backarna var fina kanske att dom var lite isiga men det får man tåla. Det varma vädret gjorde att snön började smälta lite dom sista dagarna så det blev väldigt mjukt och lätt uppkört.


Så nu kommer vi till min lista: SÅ VET MAN ATT MAN BARA ÄR 4 KM FRÅN NORGE
  • Alla skyltar är på norska har man tur står det under vad det betyder på svenska
  • Kundvagnarna är anpassade efter norska och svenska 10 kr
  • Alla normen tror att man är från Norge och pratar glatt och superfort med en och de har en jätteobegriplig dialekt så man förstår inget. Alltså alla tar det föregivet att man är från Norge. ex. sista dagen var det en tävling i paralellsalom som anordnades av en NORSK klubb som hade sina tävlingar i Storlien. Jag stod vi grillen och tittar på helt plötsligt kommer en man och ett barn fram och säger:
-asghjdsdhjfdfklkdsdhjkfd ?
jag- Va förstår inte?
mannen - asklifihgrpåvcagh?
jag skakar på axlarna han måste ha trott att jag var efterbliven eller något men det är inte mitt fel att han tar föregivet att jag skulle förstå honom. SER JAG UT SOM NÅGON SOM VET?
  • Man kan av misstag få norska pengar tillbaka när man har handlat! VAD SKA JAG GÖRA MED DOM?
  • Konsum affären  är den med högst omsättning i hela Sverige. Man kan köpa typ 20 pack pizzakorv och ett erbjudande kan vara köp 25 red bull få 5 på köpet. För det enda norrmännen värkar vara intresserade av att köpa är pizzakorv och red bull... om man nu inte räknar med sprit och cigaretter (se nästa punkt)
  • Det finns ett rum i affären som är helt madrasserat med cigaretter och sprit eftersom det är där systembolaget har sin återförsäljning. Det står busslaster med galna norrmän som tränger sig för att koma fram så fort som möjligt det är nästan slagsmål för och få komma fram JAG MENAR DET.
Så om ni tror att Norrmän är endast hurtiga människor i lusekoftor tänk om sista dagen vi var där var det typ början på norska påsklovet eller något, för på varje pizzeria och bar sitter det packade norrmän som skriker efter en och kör runt på skotrar i alldeles för hög hastighet och det gäller även om dom kör bil. Inte tänker dom bry sig om att det är människor som går där och det är en jätte vattenpöl i mellan (detta hände inte oss för vi gick på andra sidan men ändå). Nu säger jag inte att alla Norrmän vi träffade där uppe var så här nej vissa var JÄTTESNÄLLA och ansträngde sig för att man skulle förstå vad jag blir lite små irriterad på är att öven om stället ligger i Sverige så behandlar vissa norrmän det som att det vore deras land.
/k

Åker i kväll

Nu håller jag på och packa det sista innan vi åker. Har med mig kamera och har förhoppningsvis tillgång till pappas dator och hans mobila bredband så jag kan blogga lite under veckan. Annars kommer jag hemm söndag kväll med massa bilder
/k

Till storlien i morgon

Ska till fjällen i morgon närmare bestämt storlien. YEEEESSSSS !!! Har längtat hur länge som helst jag han inte vänta 22 i  morgon kväll är för sent vill åka NUUU.
Jag och andrea snackar om några av de viktigaste frågorna och den just nu viktigaste räddningsaktionen för kokosnöten som har varit fängslad i Katjas fruktskål och han är livrädd för att bli uppäten. Jag och Andrea har lämnat ett ultimatum att lämnas inte kokosnöten över till oss så kommer vi förklara krig mot katas fruktskål. Vi har även startat en grupp på Facebook som heter: kokosnötter got soules. hahaha.
Ska fixa massa låtar och filmer till ipoden till och ha på tåget upp dit i morgon. Föredrar och åka tåg eftersom det är så långt bort (storlien ligger längre upp en Åre).
Har ni några låt tips just nu? Har lite ide torka på vilka låtar man kan lägga till.
/k

Vår shopping och hos lollo

I går kväll efter träningen ringde lollo och det slutade med att vi sov över hos varandra eftersom vi har studiedag i dag och är lediga. Skulle möta familjen på stan klockan 12 och fixa lite grejer så lollo och jag vaknade och kastade oss på bussen. Hon skulle leta prao och jag skulle fixa inför skidresan typ vantar mössor och sådant.
Vi började med och äta lunch på el gusto JÄTTE GOTT :). På restaurangen ringer lollo och säger att hon har hittat ett par skor som liknar ralphlauren skorna jag ville ha OCH DE FANNS I MIN STORLEK "YES".Efter restaurangen gick alla till intersport eftersom stadium inte hade några vantar. Hittade 2 par vantar och en mössa det var rea på vantarna kostade bara 450 och 500 kr. Sen gick jag mamma till skorett för och löpa mina nya vårskor XD. Så det va en lyckad dag XD
skorna
ny mössa XD
nya vantar de rosa från hestra och de svarta från kombi.
/k

Djävulen bär prada

I dag ska jag ta det lugnt åka och träna snare i kväll. Närmaste planen jag har är att titta på djävulen bär prada. Vaknade super tidigt och önskade att jag skulle kunna sova längre. Orkar knapt lyfta fingrarna. Suck har typ ont i hela kroppen och tycker på det hela taget att DET ÄR VÄLDIGT SYND OM MIG!!! FEL låt vann melodifestivalen (eftersom jag inte såg på tv i går så såg jag inte finalen men kollade nu i morse vem som van) FEL LÅT SALEM SKULLE VINNA han var alla kategorier bäst. Det enda som var bra men hon som vann (tror hon hette anna typ) var att hon hade röda converse.
Om jag hinner ska jag även inn och sola i dag innan träningen YES jag SKA BLI BRUN
Nej nu orkar jag inte dskriva mer...
/k

Jag kan inte uppdateraXD.

Så nu blir det ett LÅNGT INLÄGG ÖVER VECKAN MED MASSA BILDER.
Måndag: Japp det hände inte så mycket. Åkte och red för första gången på en vecka. Gibbe (HÄSTEN) var surare en vanlig och även om jag vet hur jag ska hantera det så var det här nästan hemskt det gick inte och använda skänkel utan att han kickade hela tiden *SUCK*. Men till slut gick det bra eftersom han är så lätt och svänga så var det bara och styra. En teori om varför han är sur kan vara att hästarna fäller pälsen nu. Han brukar bli extra sur då.
Jag och Gibson (gibbe) i somras på eko hus cup
Tisdag: Träning på Gibbe igen. Han var nästan lika sur som dagen innan men det gick bra även den här gången eftersom jag var beredd på att han skulle vara så sur och brydde mig inte om det utan bara red på.
Onsdag: Träningsverk som f*n efter två dagars träning och var tvungen och sitta hemma och rå plugga till ett so prov. Jag tror det gick bra på själva provet kändes så i alla fall :)
Torsdag: Skolans talangjakt och jag var med i juryn. Det var kul och skämde inte ut mig för hela skolan. Tycker dock det inte är så farligt att prata inför folk. Det var värre när jag gjorde samma sak i sjuan inför hela skolan.
Fredag: Hade spanska prov som jag inte orkat plugga till men det gick bra. Tror jag i alla fall. Slutade jätte tidigt (13.00) så jag åkte in och gymmade. Jätte bra men i dag har jag träningsvärk som f*n igen. Kändes som alla var på stan och var och tränade i går såg massa jag kände.
Klippte mig i går känns som det är jätte kort men det behövdes USH så slitet det var hatar skabbigt slitet här har hellre lite kortare hår en ha ett slitet äckligt och SKABBIGT
Idag: Ska städa och sen göra mig i ådring för och gå ut med brudarna från H-stam *JIPPIE*. Kommer bli galet det har varit ganska lugnt ett tag nu så när det blir någon fest efter att det har varit lugnt är människorna ofta extra galna. Men det ska bli kul kommer nog vara ganska galen själv även om jag försöker övertala mig själv och ta det lugnt...

(några av)Veckans outfits










/k

Ska dra snart ...

Snart ska jag dra till min kompis Stina. Vi kommer typ vara några stycken där och titta på filmer och sedan sova över. Haha det brukar bli askul. (alltså detta är inte första gången vi åker hem till någon och gör detta).
/k

VIDEOBLOGGAT



Bjuder på det där
/k

hur får folk fina outfitbilder?

Jag bara undrar egentligen Hur lyckas folk? Så vad har hänt i dag hmm.... var äntligen tillbaka till skolan. Det var faktiskt kul. Saknar min galna klass och alla galna saker som man kan missa när man är i skolan.
Är ganska hyperaktiv just nu har missat 2 av 4 träningar den här veckan. Ska gymma i morgon så jag bränner lite kalorier känner hur fettet bara växer framför mig och snart får jag typ dubbelhaka eller något. I dag så kommer jag vara  hyperaktiv inte kunna koncentrera mig att plugga till no prover kommer inte gå bra.
SNÖN VAR ROLIG I BÖRJAN GICK TILL OCKMED UT OCH FÖRSÖKTE TA SNYGGA BILDER PÅ DEN MEN NU ÄR JAG TRÖTT
EX på "snygga" bilder:
/k

Musik är mitt nya knep för och bli Frisk :)

Sitter här och lägger upp musik från blandat Salem al Fakir och lite andra. Hoppas att det gör mig frisk. Inge feber idag men har fortfarande svårt för och äta. Har lyckats plugga och faktiskt ritat lite (jag skulle inte kallat det rita för enligt mig är det mer eller mindre klotter.)  Sen har jag försökt komma på bra saker med och vara sjuk men lyckades inte så bra det är bara tråkigt och vara sjuk...
Vist man behöver inte klä på sig någonting snyggt inget smink eller liknande. (bra för hyn). Du kan sova länge och ingen försöker få dig och hjälpa till med någonting. Jag har plockat ut en diskmaskin och matat fåglarna en gång på 3 dagar. Du behöver inte städa :). men fortfarande är det mycket mer tråkigt och göra detta en och få vara frisk. För man ska kanske tillägga att du inte orkar göra något annat eftersom du mår pyton
Märks det att jag inte ORKAR FYLLA I ALLT ORDENTLIGT hoppas ni förstår varför
/k

Nu har jag gjort alt man ska göra när man är sjuk

Jag har sovit inte gjort något som att städa eller hjälp till med något. jag har sett massa avsnitt av bra serier. Surfat runt lite på datan. Sovit lite till. Det enda jag inte har gjort är blivit frisk. FAN OCKSÅ VILL INTE VARA SJUK DET HÄR ÄR TRÅKIGT.
/k

RSS 2.0