HV polo

Behöver ett par nya vita ridbyxor eftersom mina har gått sönder och allvarligt börjar bli lite slitna. För ska det vara vitt så ska det vara vitt, inte gråvitt. Hittar jag BARA ett par vita ridbyxor?
Ne självklart inte, såg att hööks säljer HV POLO! Hööks som är lite av en budjet hästaffär, typ ridsportens HM. Blir tyvärr fulare och fulare för varje år. Inte mycket som faller mig i smaken framförallt på schabrakfronten från den nya katalogen, eller är det jag som blivit kräsen? Men hv polo är inte den typen av produkt jag hade tänkt mig hitta på deras sida. Det är inte något jättelyx märke, men i alla fal. Känns lite som att HM skulle börja sälja acne. Så att lite av Hv's ryttarsortiment, några tröjor ett par byxor och lite annat säljs på hööks gör mig lite nyfiken att klicka hem något.
Problemet är att de endast säljs på UTVALDA affärer och på deras hemsida. Jag gillar inte och köpa från internet, vill känna på sakerna först. Men man skulle kunna skicka tillbaka om man inte är nöjd, fast då skulle man lika bra köpa dom från någon annan sida som säljer HV med kanske ett större utbud.
Strumporna går för ENDAST 99ynka kronor och så fort dom kommer in i någon annan färg en igen rosa så, *klick*.
Fleecetröjan på 759kr och byxorna på 1499kr är jag också lite sugen på, inte så farligt dyrt. Behöver ändå nya byxor. Har köpt tröjor från budjetmärken för 400kr så varför inte en fin tröja för 700?

på frihand

Tror jag gömde visa er den här som jag satt och ritade på någon dag när jag kände mig mer kreativ (och hade lite tråkigt). För och vara på frihand så är jag nöjd. Hatar att rita på frihand!



söt, jättesött!

Efter lite fix och trix är dom klara mina små macarons. Jag har en äckligt söt smak i hela munnen och är verkligen inte sugen på att äta fler. För som är verkligen jättesöta (5,5 dl florsocker+ 0.5dl strösocker) jag vill inte ens tänka på hur många kalorier dom två jag åt innehåller. Men dom blev i alla fal okej, man kan inte jämföra med dom man köper men jag tycker ändå jag lyckades okej :)!


Macarons

Minns hysterin över dessa när de blev "stora". Hur mycket denna lilla marängkaka med kräm emellan kostade. Men lätta och baka är dom inte trots att jag gjort det förut. Det är kul och gott men svårt. Därför kommer det inte bli någon steg för steg visning i bilder, ni vill inte se kaoset av burkar jag har runt mig när jag bakar. Om det blir bra kan ni få se en bild på det färdiga resultatet.

jag vill vara en sån här!

Kolla vad söta. NAW (Ps. vet att det heter sådan och inte sån men va fan rubriken blir så lång annars)

mobil beroende

Hade en mobilfri dag för första gången på länge. Viste inte vad den låg och vet ni vad, jag brydde mig inte. Jag kollade inte min mobil på 24h och skulle något viktigt hänt så viste säkert dom mitt hem nummer. Jag är lite mobilberoende och tvångstankarna om jag går någonstans utan den är katastrofala. Jag kollar allting från mobilen när datorn inte är till hands. Så att den fick ligga helt ljudlöst någonstans i mitt rum var skönt. Jag kände inget behov att läsa alla sms jag fått eller kolla om det hänt något. Men nu ska jag börja läsa smsen jag fick igår. Kanske ragga upp någon kompis för en fika på stan. Ses och hörs!


inga drakar på himelen

Blev lite dåliga bilder från dagens promenad/powerwalk. Tänkte gå och fotta drakarna som flögs på fältet utanför men när jag kom fram blåste det inte inte så dom började ta in drakarna. Ja, min vanliga tur. Blev lite utflyttads bilder istället. Ville ha bilder på drakar i himmelen tänk vad fint :*(


sex and the city

Insåg att jag inte bloggat något idag :( dumma mig. Men nu ser jag på Sex and the city så när jag är klar med det kastar jag kanske upp lite bilder från dagens lilla promenad/powerwalk, låter det bra?


sjuk?

Seg, hängig, trött och fryser tror kanska bestämt att jag håller på och bli förkyld. Orken är nere på noll och pallar inte tänka en mindre blogga. Uppdaterar kanske mer senare....
försök till seriös bild
känner mig dock mer så här...

Jag vill vara ett träd i solen

Tröja HM 150 kr
Dagens outfit så där lite snabbt. Usch inte en fin hårdag där av tofsen.
Skulle inte ha något emot och vara det där trädet , med 16 minus och mörker så drömmer jag mig bort till varmare tider. Eftersom varma dagar är en bristvara förtillfället så får den här tröjan lysa upp min dag.

typiskt mig

Ni har säker hör det förut och varför idag skulle vara ett undantag vet jag inte. Så självklart var min dag fylld av min vanliga dos osmidiga kantighet och I-landsproblem. Men mer om det senare.
Jag har usel nagel kvalitet. Torra sköra och skivar sig. Trots detta envisas jag med och försöka skaffa långa naglar. Tycker mina fingrar och händer ser finare ut i längre naglar. Skulle jag orkat skulle jag vårdat dom mer, men så länge dom alltid är målade med antingen nagellack eller nagelförstärkare håller dom hyfsat.
Ja nu tillbaka till min oroliga smidighet och stora problem i livet:
Tänkte vara duktigt och måla dom i morse i en färg som lite matchar tröjan jag har idag och eftersom jag skulle till stallet på kvällen där risken för att bryta av en eller två alltid är stor. När jag är klar inser jag "fuck min buss går om 3 minter!!!" Ja så springer ned sätter på mig strumpor skyndar mig att dra på mig dom och vad händer? Jo allt nagellack på topparna som inte torkat hamnar på strumporna. Nu har jag målat om allting igen med bättre resultat den här gången.


Summerbreeze

Inne i en johnossi period för tillfället. Eller lyssnar alltid på dom bara mer eller mindre och för tillfället är det mer. Har hittat men lite hjälp värdens skönaste mix på deras Roscoe med Rebecka och fiona. Lyssnas på flitigt, men nej den är inte favoriten det är en annan låt. Tänkt skapa en lista med bara johnossi låtar igår. Men det slutade med att jag bara lade dit den låten och satte den på repeat. Jag är så förvånad att min familj inte lackat loss på att den går konstant om och om igen.


(mybrandnew)obsession, COBWEB TEE

Bläddrade runt bland den ständigt växande lista av bloggar jag följer och föll av någon anledning för den här tröjan. Eller mer noggrant hennes försök till att skapa något linkade.
Eftersom originalet går på $119,20 USD, måste beställas från USA med allt det nu innebär: som tullavgifter,fraktproblem och är dessutom, som att det inte var nog slutsåld. Därför funderar jag skarpt på att lista ut hur hon gör och sedan köpa en hel tröja och göra den till mitt personliga kreativa misshandels objekt.

The fury+ The reunion

Japp ska dyka ned i den här nu ett tag. Hoppas den är lika bra som den första boken men återkommer om det senare.

The Kids Are Not Alright

Nya gg avsnittet (Gossip Girl) släpptes igår i usa och vaknade tidigt för och klistra mig fast vid datorn och se det. Jag hatar den långa jul uppehållet serien haft. Gått mig på nerverna att alla mina favoritserier jag är mycket (överdrivet) insatt i inte gått på flera veckor. Men nu är livet tillbaka i rätt ordning och jag ÄLSKAR DET!
Ska inte betetta något eftersom jag inte vet hur långt säsongen har kommit i Sverige och det är inte första gången jag skulle förstöra för mina vänner genom och råka säga något.
Först Chuck and Blair (chair), jag menar ska jag välja en bild måste dom vara med. Alting annat är inte OK! Om ni har missat ep:(6),7,8&9, titta genast!
Sen den där klänningen. Jag vet inte hur jag ska beskriva dem med annat en underbar. Min favorit under hela säsongen (so far)

fiende nr1

Jag sparade min mentalt hysteriska inlägg i utkastet. För mycket för att publicera. Men sammanfattat all logit i världen säger emot mig. Tänk er att jag vet att det är det mest jävla otroliga scenariot. Men vem säger att jag klarar av att tänka logskt? I mitt huvud händer något som jag raknar farligare en i princip något annat. Naturkatastrofer, bli överfallen en mörk kväll och massa annat som jag egentligen borde oroa mig för.
Jag förklarar snabbt bara för och få ut det ur skallen och slippa frågor:
Ja jag har emofobi (fobi mot att kräkas eller snarare bli sjuk så att jag kräks, men men skit samma). Jag raknar mina två största fiender som 1, magsjuka 2, matförgifting.
Ja och hela dagen har gått mot total breakdown. Börjar med att min kompis berättar för mig att två av hennes kompisar som hon sovit hos blivit magsjuka och hon var magsjuk veckan innan. Ja då slutade skolan vara en säker plats. För så länge inte någon tar upp det har jag lärt mig nonchalera det. Tro mig har lärt mig att efter ett tag lugna ned mig och sluta tänka på det. Efter någon timme var jag hyfsat lugn igen.
Sen kommer jag hem, haft lite ont i öronen under dagen. Får reda på av min OTROLIGT TAKTISKA syster att "Tre på min skola blev magsjuka idag!". Tack så mycket för den! Så då började jag inbilda mig att jag hade öroninflammation, magsjuka (illamående) och som att det inte var nog kom bror hem med hög feber .
Helt enkelt blev det för mycket för mig. Jag klarar att hantera allting till en viss gräns. Vilket jag är nöjd över, att hela tiden jobba bort min rädsla. Att jag tål mer och mer hela tiden. Men trots allt det finns en gräns och den gränsen var passerad. Det har tagit ungefär en timme och komma till ett stadium då jag bara skakar och troligtvis klarar att att åka på träningen ikväll.
Där fick ni det, min värsta rädsla och en av sakerna ja hatar mest med mig själv. Så skönt det skulle vara och slippa detta.

Garderobsrensning

Ja nu var hälften klart. Känner mig duktig, har rensat ut garderob nr.1. Nu återstår bara att lägga in det jag ska ha kvar och tvätta massa annat. Okej jag ska inte ljuga, låta mamma tvätta massa.
Ja ena garderoben är klar. Frågan är bra hur länge det dröjer innan kaoset är tillbaka igen? Jag förstår inte hur mina möbler gör när dom stökar till mitt rum! Eller det kanske är jag... men i alla fall
I garderob nr.2 ligger ett monster av kläder och väntar på mig. Stort i massa färger, material och jag tvivlar på att någon kommer levande ut ur den! Kommer bli överfallen om jag går in. Ja får ta den en annan dag.
Faktiskt den skrämmer mig, vad gömmer sig egentligen där? Dammråttor? Kläder från 4:an? Små hello kitty bh:ar? Vem vill rota upp saker som man helst vill glömma? Problemet är att jag är nyfiken, vem vet vilken skatt jag grävt ned där inne.
Helt tom! När hände det senast brukar ha en stor HÖG MED GREJER I DEN!
Låt er inte luras av den vita ytan, där i finns ett monster!

gårdagens shopping

Foundation borste och bleeproof marker pads A4 (till mina pro marker pennor)
Jag borde testa och rita lite länge sedan sist, men jag orkar inte. Städa garderoben behöver jag också, men som ni kanske kan lista ut orkar jag inte det heller. Noll inspiration, energi eller kreativitet.

videofyme!

Ja skapade ett testkonto på videofyme. Men man får bara ha det medan man väntar på att min ansökan om ett riktigt konto kollas igenom. Så HEJ DÅ YOUTUBE!!! Inget mer strul med filmer, så glad man blir :)
Så här ska videon se ut! + TÄNK PÅ ATT DETTA VAR IGÅR JAG GJORDE DETTA SÅ HANDLAR INTE OM IDAG!

lack

jap hej youtube, du suger! Va f*n? Snabbade upp hela videoklippet till tusen och det blev ca0.30 min långt istället för ca 1.50-2 min. Frågan som jag ställde i klippet var om jag skulle byta till videofyme som tjänst när jag laddar upp videor eftersom jag har haft så mycket problem med youtube. Gör ett till försök med youtube så länge och skickar in en ansökan till videofyme! Varför jag inte bytt till videofyme från början är eftersom jag inte gillar att det är massa reklam i början. Men tror hellre läsarna står ut med lite reklam och sen få se kippet ordentligt istället för att slippa reklamen men inte få se videon som den ska vara!

videoblogg

  1. TITTA!!!
  2. Kommentera på frågan.
  3. Om något är oklart i videon så ja kommentera då också. Okej?

Söta klant!

:5
J:vaken? STAN? SPENDERA PENGAR?! HELLO!!!!!!!
A:jag kan inte :( kan du på fredag
:5
J: nästa fre?

A:jaa :) har typ fett ont :( har fått en bränskada

A:jag åkte vattenrushelkana xD öhm så drog ja armen mot så all hud liksonm gick upp och blev fett röd och nu har jag såååå ont
10:17
09:55
J:blä :(stackare

Ja vem lyckas med detta, bara du gumman. Din lilla fina klant. Då vi får träffas någon annan dag. Så dagens planer är ändrade nu måste jas skynda mig och "städa". Vi hörs!


Obsession 2

Eller obsession låter lite stalkigt, så det är fel ord eller kanske rätt. Ja, ja never mind. Som ni redan vet, han är dödligt snygg. Jag vet att jag inte är den enda som tycker detta. Svår och välja tillräckligt få bilder för att det inte ska bli för många. Kastar nog in två filmer också. Varför? Därför!!! Okej, men för och vara tydliga det finns en skillnad på att gotta sig i bilder och verkligen vara obsessed. Nej för någonstans måste man dra en gräns. Snygg, självklart! Titta på bilder, helt ok.

Blicken 0.53-0.55 är typ höjdpunkten

Obsession 1

Ah typ vill ha!!! Okej jag har inte tid med en men TITTA PÅ DOM ÖRONEN OCH ÖGONEN! Dödligt söta, söt, söt, söt! Har för tillfället två obsessions som inte är kläder det här är en av dom. Kanske något och skaffa när man blir vuxen. Så fina, en svart franskbulldog tik(?) med vitt på magen kan jag drömma om. Jag och svart always kärlek som ni kanske vet...
Publicerar obsession 2 senare. Gissa vad det är? (inte speciellt svårt om ni känner mig lite)

Make up store

Jag har varit på stan och spenderat för mycket på make up store. Jag var lika lost som vanligt när jag gick runt i djungeln på kicks. Hittade den jag hade innan men det har varit något för gul i tonen, mycket bättre en för mörk men fortfarande inte perfekt.
Visste att många var för mörka sedan tidigare, har testat dom innan. Efter ett tag hittade jag en i rätt färg men var inte nöjd med settet man skulle sätta på den. Därför tog jag mit bankkort och gick iväg till make up store.
Så skönt det var, jag går in i den svarta butiken och bara får hjälp! Bara så där på en gång. Dom har många nyanser och framförallt är dom kunniga. Tack för det! Där har jag alla anledningar att inte bry mig om priset, slutade på ungefär 500kr för puder och foundation. Vilket inte är överdrivet mycket men inte jättebilligt heller. Tänker inte ens klaga på det, så värt, så värt!
Nu ska jag testa dom, äta, plugga och sedan åka iväg till träningen. Ska försöka få nya bilder från stallet också :)


typ underbart!

normala underbara klass! VI SLUAT EFTER DEN HÄR LEKTIONEN!!! Ah torde vi skulle gå till klockan 14.50 och jag var tvungen och skynda mig på stan och sen till träningen. Nu är alla dom problemen borta!


problemet: ny foundation

Usch, det är inte många gånger jag inte har lust och spendera mina pengar på shopping. Jag kastar ofta pengar runt mig som det var papper utan värde. Så fort jag har några på kontot spenderas dom upp väldigt fort.
Tror jag skrev om det här förra gången jag skulle köpa foundation också. Känns som att ge sig in i en okänd djungel av toner, konsistenser, märken, appliceringsmetoder, olika hög täckningsgrad, olika finishar och olika hudtyper. Försökte gå och hitta en i tisdags men gav upp. Jag behöver HÄLP! Så nu ska jag in i någon affär och be om hjälp. HÄLP MIG NI KUNNIGA, ni make upp artister, ni som vet.
Jag har så ljus hy att många även om man tar den justaste toen blir för mörka. Vem vill de ut som en fjortis i fejan?

JAG ÄR VÄL FÖR I HELVETE INGEN GRÄSÄTARE

"JAG ÄR VÄL FÖR I HELVETE INGEN GRÄSÄTARE"
hahaha, made my day. Även om jag aldrig behöver laga mat, det sköter päronen så måste man bara älska tanken bakom denna sida.

http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/

kaffe

Blä mitt kaffe har börjat bli kallt, ÄCKLIGT! Något mer vaken gjorde en mig dock. Hur många jag behöver dricka för att klara mig hela dagen vet jag inte. Men kommer nog vara min bästa vän idag. Fick själv fixa upp min dator till internet eftersom datorteknikern på skolan inte lyckades. Hur illa är inte det? Att datorteknikern inte kan men JAG lyckas.

Mina saker har äntligen återvänt hem

Kom hem från Lollo där jag hämtade alla mina grejer jag glömde där för EVIGHETER sedan. Ahh min ögonbrynspenna är ÄNTLIGEN hemma, så glad. Mina varma älskade skor, hur har jag kunnat klara mig utan er? Nu ska mina isbitar till fötter kanske få lite liv tillbaka igen. Fryser konstant om fötterna, har rent ut sagt USEL blodcirkulation. Det plus lite kläder, salvor, smycken ja ganska mycket annat faktiskt.
Nu måste jag tillbaka till mit liv som nörd och göra engelska läxan och historian.

tips

Ni måste se denna, gillade den otroligt mycket. Såg den för någon vecka sedan och igen igår kväll. Alltså här har ni ett filmtips från mig. Det går på bio om man vill vara laglig och se den. Annars är det bara och ladda ned som alla andra gör.

Ne usch. Orkar inte med allting och inget ...

Ne usch. Orkar inte med allting och inget går som jag vill. Sen måndag i skolan. Min dator är trasig, om jag har TUR får jag tillbaka den om två veckor. Där av anledningen till mobilbloggadet. Jag är trött, har trängsverk och måste plugga spanska. Idiot lärare som ger en läxa från FREDAG - TISDAG. Eftersom jag har ett LIV så pluggar jag inte glosor över helger. Fattar ingen det? På måndagar har jag träning och slutat sent. Tror någon att jag kan plugga då? Cp-matteprov som gick bra men andra saker... ja jag orkar inte ens förklara. Skitdag, men det enda som får mig ur sägen dessa jävla måndagar är träningen. Men nu får jag inte åka om jag inte gör läxor: "skola kommer före träningar, det har vi alltid sagt!" Tydligen vill mina päron döda mig också...


0&0

Ja nu sitter man här framför datorn igen. Hemma från en ovanligt regnig tävling och känner sig lika trött som man brukar. Bra gick det i alla fall, felfritt i båda omgångarna. Han hoppar väldigt stort och dyker lite efter hindret så drar mig ur balas när vi landar. Så därför blev det inte så mycket till omhoppingssvängar i fas 2. Behövde allt tid till och hitta tillbaka kontrollen och skulle jag svängt när jag var ur balans och han hoppat stort till hindret efter hade jag nog ramlat av. Nej eftersom de här var min i princip första hopptävling på honom är jag nöjd. Kom några platser utanför placering. Annars var det en bra dag för oss från Bälinge. Penny och Amber kom två och trea i 80 cm. Penny och Roy fick båda placeringar i 70 klassen.
Lastningen då? Jo det gick bra, mycket bättre en vad jag inbillat mig. Jag hade som sagt aldrig lastat honom innan, av det jag sett såg han ut och vara JÄTTESVÅR! Kanske det beror på vem som lastar för han gick in på andra försöket både dit och hem. Duktig kille.
Nu tycker jag vi ska ignorera min skänkel i traven på filmen. Jag vet att det inte ser bra ut, vet inte om det bara är på honom eller om jag gör så jämt. Sen på några hinder ser man hur jag ramlar framåt efteråt. Ungefär så kändes det på varje språng och på dom det syns på trodde jag att jag skulle ramla av.
Klippte ihop något på någon minut i Imove. Låten är bara till för att ni inte ska behöva höra pappa i bakgrunden hela tiden. Det eller helt tyst och då blir det så tråkigt. Tog bara någon random låt, fungerar ändå helt OK.

Mot tävlingen

Nu är jag på väg mot stallet och förhoppningsvis redo för att tävla. Kommer vara helt slut när jag kommer hem förhoppningsvis har pappa filmat och tagit bilder som jag kan visa. Men själv har jag aldrig tid och gå runt och ta några (på borta tävlingar).
Lite orolig hur det kommer gå och lasta Jens. Han är inte så lätt lastad och går in i transporten bara så där. Spikkel tycker det är jättekul och vara ute och åka, så länge man kör i alla fall. Hon gillar inte och stå stilla i den, men när har hon någonsin gillat och stå stilla. Gibbe var inte svår, ibland kunde man bara ta fart och sen var han inne. Men allting berodde på vilket humör han var på, ibland tog det ett tag också men gick alltid in efter några försök. Hans problem var transportskydden, gick knappt och få på dom eller få röra hans ben på tävling.
Nej men det ska nog gå bra. Har inga höga förhoppningar, dubbel nolla skulle inte sitta fel . Tävlat honom en gång och då nollade vi så vet att det går, men det var hemma en klubbtävling för länge sedan. Men man kan aldrig veta med hästar. Det beror på humöret och hur bra jag rider förståts och jag är inte riktigt säker på hur bra jag är på att rida Jens. Inte haft så mycket tid att öva direkt.

Allting går med mutor

Hemma från stallet och nyduschad. Fast mina händer luktar fortfarande sdeltvål och läder. Går inte bort helt. Jens är nu ren, snygg och klar för imorgon. I alla fall hyfsat ren eftersom jag inte vill duscha honom om det skulle bli kallt, kommer frysa om han blir för blöt stackaren. Täcke på trots han inte behöver det , får helt enkelt inte smutsa ned sig i natt. Utrustningen är också ren. I alla fall så en som det går, hans träns är ganska slitet och nött.
Nu måste jag äta och sedan ska jag leta fram och se till att allt jag ska använda imorgon är klart. Tidigt i säng eftersom jag ska vara i stallet halv 7 imorgon och fodra. Inte det roligaste i världen.

Söt liten Jens som får manen flätad av en något koncentrerad jag därav blicken.

Ganska söt när han blåser upp sig och anstränger sig för att vara söt med örnen framåt.

(Förståts mutad med hästgodis, allting går med lite mutor.)

SÅ DÄR! Nu är han klar. Täcket på, tycker även att lädergrimman passar honom i färgen.


Söt mössa/luva

Eftersom hela helgen kommer handla om hästar, hästar och åter hästar så vet jag inte hur jag skulle få in 2-3 inlägg om dagen om det ämnet utan att min statistik skulle droppa till LÅGA nivåer. Men ni kommer nog få stå ut med ett och annat inlägg till om ämnet. Idag ska jag städa och sedan åka till stallet för att göra ådring en viss Jens.
Som tur är det inte lerigt ute. Han har en färg som inte riktigt är lätt och få ren och fin. Men ska inte klaga han kunde varit skimmel (vit) nu är han Isabellfärgad/fux (ljusgul, jag såg precis att jag lade ut en bild på honom i förra inlägget titta där). Opraktiska färger att ha på en häst.
Tvättat den lilla luvan eftersom han är ljudkänslig, något jag inte behövt använda på Spikkel eller Gibson tidigare. Söt är den i alla fall. Matchande schabrak till, CHECK! Nej nu måste jag sluta, städa och sedan dra, hörs!
nyduschad, osminkad och oseriös, men det kanske jag inte behöver förklara. Syns nog ganska bra i alla fal.
Jens är nog också betydlig sötare i luvan en vad jag är.

SURT

Precis hemma från träningen. Tyvärr är lilla Spikklan skadad trampat upp ett gammal skada vid en framhov närmare bestämt ballen, ja det heter så skämtar inte. Grundformen är ball och bestämd form ballen. HAHAHA försöker låta seriös när jag försöker förklara detta som värsta svenska läraren men, hur kan man döpa en del på hästen till ballen? HAHAHA. Tillbaka till det mitt seriösa jag. (Existerar hon?) Känns lite surt i alla fall, skulle åka och tävla med henne i helgen men nu blir det inte så.
Tur i oturen i alla fall, ser ut och känns som hon mår bra och fräsch och är inte halt. Busig, nyfiken pigg och glad som vanligt. Det är bara inte läge och tävla på henne framför alt för att hon äter medicin som gör att hon inte FÅR åka iväg.
Så när ridningen börjar det fungera mer och mer då händer detta. Har inte varit så här taggad att hoppa på länge varken träna eller tävla. Då händer det här, men det viktigaste är att hon mår bra. Det kommer fler tävlingar, ska skämma bort henne extra i helgen. Trots att det inte egentligen är synd om henne, red henne idag utan problem. Men ingen tävling blir det för oss. Ska åka iväg med Jens istället och Spikkel får vara hemma och bli frisk istället.
Jens 

Oh I am going down, down, down

"I shot for the sky I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down"
(bild från: http://letsdrinkcoffeeinteacups.tumblr.com)

Ett litet monster inom mig har vaknat, pengarna kommer försvinna fort.

Japp ska försöka tvinga iväg päronen, eller räcker med en av dom och en kontokort till någon ridsportsaffär. Spikkel BEHÖVER (?) vissa saker.
Bättre transportskydd och boots eftersom hon kliver så sig själv skulle vara bra. Ett ländtäcke och benskydd skulle inte sitta fel heller. Eller ett vitt nytt dressyshabark och ett färgat coolt och ha i hoppingen, rött eller blått kanske. Sen kan jag inte hjälpa det KÄRLEK till lite för dyra saker som jag absolut inte behöver lägga ut så mycket på om jag ens behöver det. Märkesnörden har vaknat...
Så här är det ibland, får värsta rycket att shoppa bort allt jag äger på hästprylar. Ofta innan tävlingar eller när de nya katalogerna med hästprylar kommer så tänker jag; "vad snyggt det skulle vara med den här" "och det där, och den här.." Fast framföralt hur fin lilla pollen skulle vara, som att hon bryr sig? Så länge hon är hel, varm och ren är hon nog nöjd. Sen vad som räknas är vad man gör inne på banan inte hur lilla hästen är uppklädd.
Som sagt transportskydd behövs och även boots. Ländtäcke/skritttäcke skulle sitta bra alltid väldigt kallt och hon blir svettig lätt. Det hon har sitter inte så bra, lite litet. Men nya schabrak behöver jag inte, kanske det vita dressyrschabraket men blir inte så mycket dressyrtävlande på ett tag så inget brådskande direkt.

 

 


Some people have real problems

ja anda har riktiga problem medan mina bekymmer är relaterade till att jag fick en lust att dricka te:
  • Vilken av alla mina favoritkoppar sak jag andvända? hmmmm rikigt svårt!
  • Mitt saffrans te börjar ta slut. Sorgen är STOR!
  • Hur extremt svårt det är att sitta i sängen dricka te och blogga samtidigt. Prova själva!
  • Hur svårt det var och hitta ett ställe där jag kan ställa koppen för och skriva olika tecken som exempel ?
  • Jag hatar dom där smulorna av teblad som bildar sig på botten av koppen. ÄCKLIGT
Här har ni det som har varit de största problemen so far på min dag, ibland har man det bra helt enkelt. Blev tillslut den blå som står där bakom samma modell som den gröna. Ja anteckna noggrant nu alla läsare: Jag dricker te i en blå stor kopp VIKTIG INFORMATION!!!

senil?

jag är glömsk, framför allt när jag blir stressad. I söndags skulle jag åka till stan efter och sovit över hos lollo skulle jag packa i hop mina saker och skynda mig till bussen.
Här är en lista med saker jag glömde:
  • en salva mot inflammationer under huden. Tur att jag har två annars skulle det vara KRIS!
  • mitt svarta nagellack
  • min ögonbryns penna, chocken när jag sminkade mig i morse och insåg att den var borta. :'(
  • min svarta halsduk, tur att det inte var kallt idag.
  • min svarta kofta
  • mina svarta fodrade stövlar

träna

Dags för dressyrträning, dagens enda inplanerade sak.
Hoppas det går lika bra som förra gången. Kom framåt med galopperna där hon är som svårast. Stressar upp sig jättemycket och springer. Galna lilla fina Spikklan. Hon höll sig lugn under hela förra passet, blir det mycket galopp så blir hon så taggad att hon bara rusar och stressar. Men förra gången höll hon sig lugn emellan galoppfattningarna och hon rusade inte iväg i dom. Sen gick det ibland lite fort i själva galoppen men hon kom tillbaka efter avbrotten fint.
Tror inte vi kommer öva så mycket galopp idag men det känns skönt att det går framåt och att någonting som jag hade problem med innan börjar fungera mer och mer.

dagen för meninglösa saker

Idag har jag tagit mig tid och göra sådana saker jag aldrig hinner eller prioriterar när skolan börjar. Brukar alltid låta sista dagen på lovet bli en slappdag. Ladda upp en rejäl dos av energi och bara ta det lugnt. Så skönt, att ha en dag där man inte behöver göra någonting.
Har inte ens kollat på mobilen, batterierna dog och jag orkade inte ladda den. Har målat naglarna inklusive tårna. Allvarlig, vem gör det (på vintern)? Totalt meninglöst, men idag var dagen för och göra meningslösa saker så varför inte?
Så här sitter jag i mina mjukisbyxor, jag är typen som sällan eller nästan aldrig har mjukisbyxor. Tycker det är otroligt skabbigt!!! Men idag var dagen då jag inte skulle göra någonting, därför är dom på. Vägrar dock gå förbi en spegel då jag genast skulle se hur fult det är och byta till något annat.
Nu ska jag förstätta göra ingenting.

my love

Nu tänker jag strunta i att denna låt finns på twilight soundtracket. Försökte söka på låten och tog evigheter innan jag hittade något som inte var klipp från twilght. Ja så har den filmen försört en till bra låt, SUCK...
Nej låten är fortfarande lika bra men det gör mig sur att dom förstör komentarsfälten med typ "bella edward ahh <333333" eller om hur mycket dom älskar filmen och tra lalala.
Stör mig så på deras egengjorda filmer med sener från filmerna som dom klipper ihop eller att alla heter något liknande som new moon, twlight(lover), eclipse osv Ni fattar poängen, förståts med massa siffror och tecken bakom för att namnen redan är tagna.
Men som sagt lyssnar på låten om och om igen, inte dess fel att den varit med i den där filmen.

lucky me

Ibland har man tur och snälla vänner med bra smak. Lilla lollo hade fått ett par skor som var i fel storlek och inte gick och lämna tillbaka. Som tur var passar dom mig så dom fick följa med mig hem istället. De trivs otroligt bra i min skohylla och på mina fötter :). Visst jag har fått skavsår, men får skavsår jämt av alla skor. Men det försvinner efter några dagar.
Nu ska jag sova god natt!

idag och igår

Tja dålig uppdatering igår. Åkte till Lollo efter jobbet och sov där. Kul som vanlig trots att båda två var sega och trötta. Efter och blivit väckt klockan 8-9 av hennes lillebror, inte den bästa starten man kan få så gjorde jag mig i ådring och drog till stan för att träffa några kompisar.
Jag skrattade, drev runt på stan, pratade i evigheter på Subway (som vanligt) och hade det jätte kul.
Nu måste jag fixa mitt rum kaos, ses
Ovanligt att vi äter på Subway... NOT!!!
(gammal bild)

just not my day

När man jobbar i stallet vet man aldrig hur det går. Ibland flyter det på och allting går som det ska och andra gånger inte. Idag var det en av de sämre dagarna.
Det har blivit en ganska stor föränding i hur länge man jobbar. Anledningen förstår jag men i verkligheten fungerar det inte speciellt bra.
Häst rymmer och förstör sin hage, springer och förstör en annan hage. Båda hästarna rymmer och börjar springa runt som galningar. När jag springer runt med snö över knäna och försöker få fast dom så hoppar en häst till över staketet. Så då hade vi tre lösa hästar springande i full fart runt, runt, runt. ROLIGT!!! Vill ni träna skit i gymmet, det här fungerar minst lika bra.

Det har inte varit min dag idag, lyckades jag försova mig, hästar på rymmen, extra stressigt i stallet,  Jag lyckades spricka läppen och fick så och spotta blod i 10 minuter, MYSIGT så mysigt verkligen något att tippsa om och jag missade nästan bussen hem

baka kaka

Bakade lite när jag kom hem. Hade tråkigt. Varning, extremt söt kaka! Till och med jag tycker den blir lite för söt om man tar för mycket. Men har bakat den ganska mycket, efter och ha slutat i en bränd katastrof första gången jag bakade den när jag var ungefär 13 gav jag mig fan på att lyckas med den. Så efter några gånger blev jag faktiskt riktigt bra på att baka den.
Ska upp klockan för tidigt i morgon och åka och jobba. Stackars pappa får gå upp lika tidigt bara för att skjutsa mig, snäll dotter (a). Så måste gå och lägga mig i tid. Hur nu det ska gå vet jag inte eftersom jag är van och somna 4 och vakna 12. Men det blir säkert bra eller något...

Bilder från igår

Hade inte tid och blogga igår. Var hemma hos en kompis och hade det grymt med 9 galna b-rundar. Vad skulle kunna gå fel med alla oss ensamma i ett hus. Lyckat som fan! Tog massa bilder och många skulle dom strypa mig för om jag lade ut. Jag gillar att leva så jag låter nog bli. Här får ni några andra istället!

lurad

STRONGER PACK för er som inte ser vad det står på bilderna.
jo tjena, höll en halv dag innan jag lyckades slita av locket så nu ramlar dom ut i min jackficka hela tiden, mycket störande.
Så bra höll det där paketet, dom vanliga småpaketen är bättre. Känner mig lite lurad på något sätt, för så mycket bättre var det inte.

reunion

Lite som ska fixas nu idag hemma inför imorgon då den kära reunion med massa gamla vänner äger rum. Gårdagsgskvällen var lyckad. Hade kul med massa skönt folk. Nej har inte så mycket tid och blogga just nu. Tänkte försöka ut och springa eftersom jag missar träningen imorgon.

Mönster

Jag har byggt upp mitt liv av ritualer. Speciellt när jags ska sova. Om jag ska lyckas somna så måste jag gjort dessa saker i denna ådring:
  1. Kollat att dörren är låst, jag måste rycka ned hantaget 5gg och sedan lägga hela min vikt på den en gång för och kolla att det verkligen är låst sedan rycka ned hantaget en gång till och luta mig mot den igen. Bara för och kolla att den VERKLIGEN är låst.
  2. Gå på toa
  3. Bädda om sängen och skaka av lakanet, annars inbillar jag mig att det finns smulor och liggger och vrider mig hela tiden. Det kliar över hela kroppen!
  4. Se till vad katten är. Har bra hörsel och blir jätteorolig när hon går runt utanför min dör. Hör alltså katten om hon går runt i huset. Har inga problem med ljud jag kan identifiera, som tåget eller om någon pratar.
Normal brud ....

den lilla prickiga saken

Äntligen träning efter 3 veckors paus. Börjar bli galen och överpigg i bristen på motion och längtar lite efter träningsvärk och att få arbeta riktigt hårt. Hur man nu kan längta efter träningsvärk? Kanske som ett bevis på att man har jobbat lite. Tror som sagt inte att jag kommer vilja det speciellt länge, för alla vet träningsvärk är INTE skönt.
Troligtvis med 3 veckors paus så kommer det inte gå så bra som innan. Så försöker sänka mina förhoppningar på hur det ska gå. Beror så mycket på vad vi gör, hur mycket ridnig jag tappat och vilket humör /hästen är på. Kan gå bra, det kan gå jättebra och det kan gå helt okej. Men det kan också sluta med att vi har halkat tillbaka och jag hoppas jag bara oroar mig i onödan. Jag vill inte tillbaka till att hon står på mitten backar, hoppar och gör ALLTING hon kan för och få slippa arbeta en hel lektion.
Förra terminen gick först helt okej men jag lyckades aldrig riktigt få henne att ta i och arbeta. Så länge allting var lite gulligt och kravlöst var hon helt med på noterna.
Sen började jag hitta henne mer och mer förstå hur jag skulle parera upp hennes svaga sidor. Ett uttryck väl använt av min tränare "att hitta knapparna" beskriver det ganska bra. Resultatet blev att hon försökte slippa jobba på alla möjliga sätt. Skrämmas, få mig ur balans eller att bara ignorera mina hjälper. Jag kunde inte ens få henne och arbeta på en volt på en hel lektion utan att hon började backa in i väggen och slutade lyssna på mig. Konstigt nog var jag inte arg på henne. Hur kan man vara arg på en liten häst (i alla fall den här lilla hästen)? Såg det mer som en utmaning att få henne och göra som jag ville.
Efter ett tag då hon började inse att det inte fanns någon utväg. Bland annat började hon acceptera att jag krävde saker av henne, hon hade haft spänningar i ena sidan som hon blev av med som kan ha tagit emot tidigare, jag själv lärde mig hur jag skulle hantera hennes trick och förbättrade min egen ridnig. Visst ibland när det blev lite för jobbigt så blev det ett och annat försök till att få slippa men hon är ett djur inte en robot man kan inte ta bort hennes egen vilja.
Som sagt jag är nog orolig i onödan. Hon har varit hur fin som helst den senaste tiden. Liten, fin, prickig, nyfiken, sötponny.
Faktiskt mamma där bakgrunden i röd jacka ;)

Dagens outfit

Han aldrig uppdatera i morse. Drog till stan efter lunch. Eller vanliga människor hade ätit lunch vid den tiden men för mig var det frukost. PÅ stan med shopping galna Andrea, det var kul (som vanligt). Sprang in i den här bruden flera gånger. Förföljde ni oss? Ne då, jag ska sluta skämta.
Här har ni i alla fal dagens outfit:

T-shirt med fickor: Monki
Halsduk/tröja/vet inte vad: Weekday mtwtfss
Blanka svarta jeans: Lindex

bilder från det förflutna

Tro mig skulle dö för och komma tillbaka till sommaren. Man blir lätt nostalgisk av att titta tillbaka i arkivet. Minnen, minnen vilka minnen. Sommaren på Länsö med lollo. Fy fan vad jag brände mig sista gången vi var där och dom där JÄVLA nya conversen. Mina SKAVSÅR var inte och leka med kunde inte ha normala skor på två veckor. Bara mina SUPERSLITNA gladiatorskor och filp flopps HAHAHA. Efter ett tag blev dom sköna dock. Det var veckor av chill, sol och massa ideer och skitsnack. Som när vi rodde på grund i gummibåten hahaha. Minnen, minnen, minnen

rhythm

Jag stänger ned datorn och börjar gå ned för trappan mot köket då ser jag att hela huset är släckt och allting är mörkt. Varför är hela huset mörkt? var är alla? Smyger in till köket och tittar på klockan på mikron. Aha, smart Kerstin Sara Falk alla sover för att klockan är 02.30
.
Jag har helt förlorat min normala dygnsrytm under lovet. Är i vanliga fall ganska morgonpigg, men nu vaknar jag runt 12-13. Har ALDRIG hänt förut! Jag tycker att efter 00-01 kan man börja gå och sova på helger och vakna 6 är inget problem. Så har börjat inse att innan skolan måste jag ha hittat tillbaka till mitt vanliga schema eller så kommer jag dö... eller i alla fall somna över bänken.

SISTA DAGEN PÅ 2010

Ja här kommer lite bilder från igår. Skön kväll, men är något trött och seg idag. Orkar inte skriva mer så här får ni lite bilder istället.
cool b-rud
Försökte vara lika COOL. Gick så där...
Hillevi försökte skjuta mig!!!!!
Bjuder på den där. Övningskörde hela kvällen :)
sov där. Pallade inte ta mig hem på kvällen
Går och sova i trappan också :P


RSS 2.0