You know, i know it all. So i make sure you're right behind me as before.

Ni borde kunna mitt shema vid det här laget men idag är det hopptäning som vanligt.
Vet inte om jag ens ska skriva om stallet/ridingen mm? Känns efter en titt i arikivet som att jag inte skriver om något annat. Borde bara bli 4 inlägg i veckan från stallet men kan svära på att det är mycket fler. Vill någon ens läsa? I vilket fall som helst är statestiken på uppgång.
Tillbaka till hoppträningen ikväll. Ska inte ha spikklan i stället blir det gibbe, min gammla Gibson pluttson.
Det var evighteter sedan jag en satt på honom, vilket känns konstigt eftersom jag altid red honom förut. Men sen kom spikkel, eller jag började rida henne. Hon hade stått på stallet ett tag då. Tur var det, behövde gå vidare då pga. mycket som skulle göra det här inlägget för långt.
Nu senast jag satt upp på gibbe var på en KLUBBtävling. Rider honom inte men för kul så har jag honom på "små" höjder och gör just bara det HAR KUL med honom. Han taggar till något så sjukt om han är på humör, har aldrig mött en valck som är så stoig så det betyder att han ska vara på humör.
Red någon dressyrtävling i höstas också. Men någonstanns där inne vet jag vad jag ska göra så även om jag inte hade ridit honom på länge och det var ännu längre sedan jag red någon träning på honom så gick det bra.
Han går mest med de mindre barnen, som den läromästare han är är. Ska hoppa igenom honom ikväll, vet inte men uppfattade det som att han varit lite stökig i hoppingen med dem ELLER så var det för att han aldrig får hoppa längre och bara "kliva" över hinder som jag skulle hoppa honom. Kanske lite av båda, spelar ingen roll igentilgen.

Glömde :(

Skulle visa upp trycket som jag älskar på den här tröjan igår men glömde det, bättre sent en aldrig. Köpt för evigheter sedan på urban outfitters i London. Igen aning om pris eller något eftersom jag inte var den som köppte den.


Litar inte på bilder

Mår lite dåligt över denna bild:

För vilken undrhals hon ser ut att ha. EXTREM! Men sen är bilden tagen i fel ögonblick för att kunna göra en bedömning om underhals eller ingen undehals. Men jag blev lite orolig för attt om hästar rycker upp huvudet så som Spikkel så fint visar hur hon gör på denna bild, kan få underhals av det. Trode det först var på hästar som jobbade i fel form men tydilgen kan de få det av flera andra andledingar också (hittade det efter lite googlande).
Har tittat på bilden den här bilden och försökt övertyga mig själv om at det bara är den hemska bilden överst som visar fel. Men kommer inte vara helt lugn för ens imorgon då jag kan se efter med egna ögon (igen).

Ipad

Så nu har famljen Falks mac familj fått en ny bebis. Något över tiden gick det men här är den nu i alla fall.
I alla fall tänkte lägga upp några bilder och skryta om familjens nya IPAD 2.
Varit helt okuperad av den i flera tmmar. Det är inte brara en stor iphone korsat med en macbook, påstår någon det så du då...
Nej, men helt underbart rolig är den och kommer läggas på listan: Jag förstår inte hur jag klarade mig utan denna innan. Allvarlig ni förstår inte hur smart den är innan man har provat.

Cassandra Rhodin

Älskar verkligen Cassandra Rhodins tekningar. En av min personliga favoriter. Idag har jag på mig ett linne från urban outfitters med en av hennes tekningar på. Älskar det ! Hinner inte ladda upp en bild på det nu men ni får se i kväll. Medan kan ni tiita lite på de här bilderna, för visst är dom SNYGGA!

Magiska vantar

Skulle laddat upp den här videon innan träningen men så strulade VideofyMe och jag han inte vänta på att den skulle laddas upp, hade lite brottom som ni hör i sluet av inlägget. Men bättre sent en aldrig!

lilla prikken

(Ja, jag stavade prikken med kk med mening. Ville bara vara tydlig så ingen misstog det för och vara min dåliga staving.)

Kastar upp en till fin bild som min lilla fotograf i stallet tog igår. Tack så mycket en  gång till för att du tog lite bilder på oss. Fast så lite blev det inte, för mig hade det räckt med 5 st men fick väldigt många mer. Inget jag klagar på direkt.

ingen tid

Okej måndagar är stressigt. Ni vet jag slutar sent, träning mm. Men kastar upp en sommarbild med Spikkel, Penny och Gibbe. Tror vi ska jobba galoppen i kväll på dressyrträningen men vet inte så nogrant spelar inen roll. Kul i alla fall!

LOKA!

Helften av all loka jag och lollo drack i lördags, blev ungefär lika många till. Tack tjejen nu är jag också beroende av loka. Drack säker 4-5 flaskor på en dag, hahaha.
Men mamma är nörjd eftersom jag ALDRIG dricker i vanliga fall. Blir jämt uttorkad och framförallt på sommaren men även annars. Ska be henne köpa hem massa loka så fort hon åker och handlar.


Gillar

Hittade en stört skön blogg. Chek it out! Ja massa katter, balonger och min knäppa humor. Vilket kanske beryder att ingen annan gillar den men skiter fullständing i det. Så kolla nu in denna blogg! NU!
http://www.ballongkatten.se/

99,9%

Jag och ponnyn ville inte riktigt samma sak idag men får skylla på mig själv (som alltid). Min dåliga planering var den största orsaken, jag bara red runt först och kände mig lost. Spikkel blev ofokuserad och springing av "ingen plan ridingen" Jag vet att hon blir så om jag inte har en plan, inget nytt. Därför försöker jag alltid ha en, men idag ja vet inte.
Sen hade jag en "shit va dåligt det går dag" och ville nästan ge upp och bara låta henne gå som SKIT i 1 timme. Varför då jag ger aldrig upp ju? Min sits var mer illa en vanligt också.
Ja sen var det HINDER i ridhuser och spikklan sprnag runt där och ville: "Hoppa, HOPPA HOPPPAAAAAAA, nu!" Om vi kom bredvid ett hinder så blev hon SÅÅÅÅÅÅÅ sugen på att få hoppa istället för och jobba med skänkelvinkingar. I övrigt känndes hon stel och gick emot hela tiden. Flamsade i galopperna ryckte upp huvudet mer en vanligt.
Glad att jag tog det här idag stället för och behöva ha en överpigg häst som går emot alla hjälper imorgon. Idag känndes hon allmänt överladdad, tripping, ostadig och emot allt arbete.
Efter ett tag ryckte jag upp mig och försökte lite mer, lade upp en hyfsad plan. Sälvklart gick det bätte så fort jag skärpte mig. Men min sists var katastrof så kanstade upp sigbyglarna, fast vet inte om det blev bättre för det. Ser nästan lika illa ut på bilderna
Bara för att det hade jag raggat upp en fotograf som tog lite bilder, 99,9% är failbilder med spikkels huvud upp i taket och min blick nera vid tårna och/ eller hämska händer från min sida. När hon rycker upp huvudet och blir stark höjer jag handen.
Sen gick det bättre efter och bråkat med henne minst en timme i ridhuset. Fortfarande inte så bra som hon brukar gå men okej, alla kan ha dåliga dagar ibalnd och det löste sig hyfsat tillslut.
"Jag vill INTE!!!"
men hon är SÖT!

nya ringar

köpte två nya ringar igår båda från JC, gillar deras ringar. Hittade en uggla och en varg som jag ville ha men det räckte med dessa kännde jag.
En zebra/häst och ett kors.
Runt 50 kr st tror jag att de kostade.

F

Hiitade inga vettiga bilder på spikulus. Fasnade av någon anleding för de två som är FAIL med stort F. Varför ÄTER hon schabraket och varför har jag inte raderat den sista? Vem sparar en sådan bild? Typ jag då kanske.
Ska iväg och rida lite seriös riding i ridhuset. Har "flängt" runt lite de senaste gångerna, kul men inte så nyttigt. Inte flängt kanske men inte jobbat hårt utan mest kännnt ingenom henne, gas+ broms i alla fyra gågarterna och lite böjda spår. Sen har vi ridit ut och mest haft kul.
Mums gott schabak eller? LÅNGAÖRON ELLER VAD? ♥

Vill ha mer

Är jag för stor för att köpa gosedjur?
Vill ha fler har redan 3 som ligger i min säng men vill ha fler!

truck

Inne på den "lilla", fast inte så lilla imacen istället för macbooken idag. Hela 27 tum stor jämfört med macbookens 15 tum.
Kollade igenom bilderna jag har på den här som jag inte fört över till min vanliga dator. Tänkte dela med mig av några favoriter. Det är något med ljuset och lasbilen som gör de här så sköna.


Du måste vara sjuk. Sjuk, sjuk, sjuk för du kan inte se hur ful ja är



Mocka shorts Bik bok.

Halsband ur och penn

Skjorta kapahl

(sjukt kostig vinkel på mitt ena ben på första bilden, ser enormt mycket större ut.)

 

Så här såg man ut idag, grovt inspirerar (nästan taget) från en bloggare. Okej framförallt det där med att ha skjorta till. Gissa vem? Den första som gissar rätt får en länk! Okej, skulle detta vart en hälften så snyggt som det hon hade så skulle jag blivit överlycklig MEN kan alltid drömma.

 

Så idag spenderades först hos läkaren som verkade göra allt annat en vad hon skulle göra. Varför försöka ställa en diagnos på mig när jag redan vet vad som är fel?Försökte verkligen leda mig åt ett håll något som inte ALLS stämde ”men det är kanske så här...” ”nej jag känner inte att det stämmer...”

Hon skulle titta över mina mediciner för att se om det blivit bättre. Inte ens det fixade hon utan kände att hon var tvungen att prata med en specialist/överläkaren. Varför fick jag inte se honom från början då?

Det enda hon gjorde bra var något hon inte skulle bry sig om från början. Något som inte alls hör till det jag var där för. Jag har haft lite andra problem och i flera år ätit medicin för det. Efter ett tag skulle jag sluta med den medicinen och jag mår verkligen piss när vi prövar med det. Så i flera år har jag använt den. Först nu förklarar någon att man måste TRAPPA ned på den extremt långsamt för och vänja av kroppen utan den. Speciellt om man ätit den länge vilket jag har. Varför sa inte någon av de läkare jag gick till med det problemen något om det? Svensk sjukvård alltså..


läkaren

Blä, nu ska jag till läkaren. Inte så kul men fick i alla fall en okej tid och inte typ 7.30 på morgonen utan 10.30 i alla fall. Efter det här är det lunch och sedan HRSTORIA PROV! Yes bästa dagen ever... eller inte rikigt. Men det är inte så hemskt fast jag har lite ångest inför provet. Måste verkligen få MVG, brukar sluta illa när jag VILL ha mvg. Blir för stor press och sen får jag blackout, typ. Men vill vara säker på mvg i slutbetyget på A kursen så då behöver jag sätta MVG på provet. Jag säger bara att det kommer inte sluta bra.
Godis

Ear cuff

Glömde och säga det fick en present från min komps igår. Hon orkar inte med att jag tjatar om en ear cuff en gång till så bara för och få tyst på mig (och för att hon kanske vill vara snäll vem vet?) så när hon hittade ett sida som sålde dom så köpte hon en till mig och nu är den på väg hem till mig :D! GLAD CHEY!

visst är den underbart FIN!


bara

Ja vad skulle jag köpa idag på stan? Ett svart bas-linne BARA. Jag lyckades i sista stund komma på vad jag EGENTLGEN skulle köpt och fick med mig ett hem. I stället hittade jag ett par gråa mockashorts som jag var tvungen och ha. Ett halsband som passar sjukt bra till shortsen så bara därför köpte jag det. Sen hittade jag en tröja som jag gillar men är lite osäker på, tur att det finns öppet köp!
Ja ett svart baslinne var det ja, BARA DET!

Bik bok

ur och penn

carlings


Guds gåva till mänskigheten

Är subwaykakor. Typ dör så gott.
Var på stan och köpte lite saker men det får ni se senare i kväll eftersom jag måste plugga historia. Sätter jag inte MVG på det här provet så... Nej, SKA ha mvg så är det bara. Här ska pluggas (och ätas kakor)

Våfflor

Blev inget bloggande igår hinner helt enkelt inte på måndagar och övar mig själv på att PRIORITERA så ja bloggen fick läggas åt sidan.
Idag staratade jag dagen med VÅFFLOR. Mumms! Fanns kvar smet från i går så jag stekte på två nygräddade våfflor åt mig själv på några minuter. Tänk om jag skulle kunna få våfflor med sylt och grädde till fruksost oftare, tänk vad gott. Fast tänk hur tjock jag skulle vara. Så kommer nog inte bli en vana men usch vad gott det är!


bäst häst

Lite ändrade planer men vad gör det? Jag red ut själv eftersom Matilda skulle iväg och jag kunde inte rida på förmiddagen. Spikklan hade i allla fall jättekul och jag är glad så länge hon är glad. Hon känns så otroligt possetiv på uteritter. Men som vanligt är jag mer orolig en hon. Jag är otroligt fåning men det släpper efter ett tag, skulle aldrig rida ut på någon annan ponny en Spikklel själv. För vilken normal häst skulle inte bli nervös över en orolig ryttare?
I alla fall efter ett tag så kan jag slappna av och kan njuta av det fina värdet med en finfin, sötsöt och snällsnäll ponny (som är bäst).
Nu måste jag plugga till matte prov, göra andra läxor och oroa mig inför individullea valet, MYSIGT!

självmord?

Ja som ni förstår är detta tidsinsällt. Ska man gå upp så här tidigt för och jobba en söndag så hinner jag inte blogga innan. Men efter jobbet ska jag rida Spikkel. Det blir en snabbis i ridhuset för och kolla av lite grunder inför dresyrträningen på måndag. Hon brukar gå bättre om jag ridit igenom henne lite dagen innan vilket kanske inte är så konstigt.
Men sen ska jag rida ut med Matilda. Vi får se hur det går för även om spikklan är lugn ute så är Penny en liten tickande bomb. Jag vet jag har provat rida ut på henne EN gång och så här efteråt kan jag skratta åt det men då var det inte så kul. Men någon gång måste hon lära sig och eftersom hon sällan får komma ut så blir det inte bätttre. Hon behöver öva och spikklan är ett bra sälskap. Så vi hoppas att ingen ramlar av och att allt går bra. Skulle aldrig göra om det i alla fall det känns lite som och ta självmord men jag är lite nervig av mig själv när jag rider ut. Tror alltid att jag ska ramla av på en rot och göra illa mig och att spikkel ska skena hem över vägen och det kommer en bil... ja ni förstår. Fast det har aldrig hänt något när jag varit ute med henne så det är lite konstigt. Tur att hästen är lugnare en den lilla ryttaren i alla fall fina ponny ♥.

Precious aka. penny och Matilda


R.I.P

Ja kastade in lite hästsaker som jackor byxor mm i tvätten och insåg att:
  1. Min kära varma jacka är snart död. Haft den i evignheter och känner en viss sorg att det håller på att falla sönder.
  2. Min kavaj som inte är någon dryrgrip direkt håller på och nötas sönder i kragen. Synns inte men viker man upp kragen så mäker man det. Jag tävlar inte så mycket att jag känner att det finns något värde att lägga ut en summa på den men en TRASIG kavaj kan jag INTE ha.
Frågan är om jackan inte ska få hänga med den här sista vinter månaden. Snart kommer den vara för varm att ha i alla fall och då vänta ett tag innan jag köper en ny. Eller så är jag smart och köper en ny vinterjacka på rean och sparar pengar om det finns någron kvar det vill säga.
Kavajen får vi se hur jag gör med. Ska leta efter eny ny och när jag hittar en bra så har jag en anleding och slå till. Problemet är att jag skulle vilja ha en ny tills påsklovet eftersom det är dressyrtävlingar då. Men det är mycket jag vill och framförallt behöver jag ett nytt FINT vitt dressyrschabrak.

Min nu mera trasiga jacka liknar lite den där.

radom kavaj som i alla fall ser ut och sitta bra.

Vill att den ska gå in så där i midjan om jag köper en ny alla fall.

Vill ha något som SITTER bra, vilket betyder att jag kommer få lägga lite mer på den en vad jag tänker mig.


vad vill du mig?

Va F*N, j*vla !#€&%%&/@∞∞|[|$@@$|[]≈±©!!!
Snö, snö, snö, vad vill du mig? Varför gör du så här mog mig, snälla varför?
Okej, ska lugna ner mig lite. Men det här är INTE kul! Så nog om det alla vet nog att det snöar och är lika nere över det som jag.
Ikväll ska jag och några kompisar från klassen iväg på "skrapan got talent". Sen om det är vi som har kul eller om själva showen är bra det är två olika saker. Har sällan tråkigt med dom tjejerna altså.


smart planering!

Jag är sällan om inte mycket sällan ute i god tid. Planera längre en en vecka framåt är ingenting jag är bra på. Jag måste VERKLIGEN börja göra saker i tid. Lyckas alltid glömma det tills det är för sent/ nästan för sent.
I alla fall, skulle ha bokat en hoppträning för flera veckor om inte månader sedan. För en-två veckor sedan sa dom till att det var hög tid att boka. Gissa när jag tog tag i det och faktisgt bokade träningen? Ja max en timme sedan, MAX! Smart tjej. Men eftersom träningarna är i slutet av JUNI så tänkte inte jag på det. Det är så sjukt populära träningar på klubben att man måste boka månader i förväg, men självklart glömde jag det med. Men det fanns platser kvar i alla fall. Tror inte jag är den enda som är sen men det känndes som alla jag frågade redan hade bokat så blev lite rädd att platserna skulle vara slut. Men som tur var var dom inte det!

Charmtrollet då, lagom svettig.

Fast det possetiva med det är att hon har blvit smalare. Sdeljorden är nästan för stor nu.

Hittade även två RIKTIGT FINA blder på oss i hop. Altså det blir inte mycket fulare. Hahaha, men kan inte visa dom och ha någon form av självkänsla kvar. HEMSKT ÄR ORDET!


love, like a warm summerbreeze


Ikväll är det hopptäning som vanligt på torsdagar och ofta nu mera är jag sjukt taggad. Det är så skönt, hade en svacka ett tag då hoppningen var piss och fick tvinga mig själv att gå. Galet kul att det är kul igen om ni förstår. Höll på att bli enbart dressyrnörd där ett tag.
Sådana här gånger saknar man när man var liten och föräldrarna dokumenterade varje lektion. De satt och frös på läktaren medans jag red om kring. De var där och var alltid vara till hands. Visst det finns aldrig något jag behöver hjälp av dom med längre så att dom inte vakar mig i stallet är lungt på det sättet. Men ibland önskar man att man hade en personlig fotograf som gav mig bilder som kan bli lite blogg material. Det skulle vara bra det!
Eftersom nya bilder lyser med sin frånvaro fick jag leta igenom lite arkiv och hårddiskar och kolla vad jag hittade!

Vet inte vem som tagit bilden, men är ganska säker på att det INTE är jag. Om någon känner igen den så lämna en komentar. Men GUD vad spinky och tjockis är söta ihop. Fast här är hon inte tjock alls. Förra sommaren efter betet där pratar vi tjockis. Har aldrg sett henne så FET, haha lilla spikklan.
Spikkel i sin sommarfärg, hon blir nästan vit-brun på sommaren istället för brun-vit. Vet inte heller om jag har någon annan sommarbild på Gibson utan eksemtäcket på. Kul att det fanns någon blid han inte är helt inpaketerad. Mina små favoriter ihop, söta som få♥. AHHHH vill ha sommar när jag ser det här!

Fast jag aldrig vinner

JAG vinner aldrig något så det känns värdelöst och vara med, men med detta pris i potten så kan jag inte låta bli. Även om jag HATAR bloggtävlingar i vanliga fall så gör jag detta nu. Är lagom sugen på ett sådant här, även om jag inte behöver det.
http://lmochhb.blogg.se/

Dyra leksaker


Skjorta/vila (ny)
bälte hm
strumpbyxor hm (ul, annars skulle jag frysa ihjäl)
Skor, vagabond (ej i blid, ah varför kom dom inte med i blid:@)
Brunt brukar inte vara min färg men gillade skjortan på något vis den här i alla fall. Läder är okej men bruna kläder brukar jag inte passa i. Helt enkelt en svart person.
Älskar den där katten som sitter i fönstret, tydligen någon aktikt tjafs men har varit farmors så länge jag kan minnas och när jag fick den  för något år sedan var jag överlyckig. Brukade sitta och klappa och leka med den när jag var liten, dyr leksak ;)

nöt

Köpte en påse med mitt nya beroende, cashewnötter. Ja det är inte jättenyttigt men GOTT. Det finns i smaker också lite skeptisk till sourcream onion först men så ORTOLIGT gott det år. Smular ned sängen med nötsmul och pluggar efter en dag på stan med Andrea. Lite shopping blev det också, kom hem med ett litet kap faktiskt. Ni får se bilder senare på det eller eventuellt i morgon för måste plugga (och äta nötter)



those shoes are not made for walking

Tänker på nya VÅRskor. Ett par kommer troligtvis att bli ett par nya converse (som alltid). Jag vet att ha på sig converse nu är förenat med livsfara. Idag tog jag i alla fall risken med att använda dom. Klarade mig hyfsat förutom att jag såg ut som Bambi på hal is och höll på att falla x antal gånger. Men är det vår, ibland undrar jag om jag inte bara försöker lura mig själv. Vår... hmmm
I alla fall, nya converse ska jag ha men vilken färg? Jag har vita, marinblåa, svarta (läder), guldiga och gula. Dom vita är så trasiga att dom knappt går att använda, eller dom går inte och använda. Envisas ibland med och försöka. Kanske är det en bra ide att köpa nya vita. Har inga vanliga svarta men har i läder därför vet jag inte om det känns värt att köpa svarta vanliga. Dom gula och guldiga använder jag nästan aldrig, de gula är för STORA och gillar inte de guldiga. De marina är det inget större fel på men de är det senaste paret jag köpte så det är kanske inte så konstigt.

 

Ska jag vara tråkig och köpa vita/svarta eller köra på någon färg? Det kommer (självklart) inte bli någon skrikig färg utan kanske mer grått, olika nyanser av rött, grönt eller brunt. Kanske något mönster men då måste de vara svart/vita eventuellt med rött. Inget fan av FÄRGER direkt.

igår, idag

Förståtts var det USELT väder igår när jag tänkte ta lite fina bilder på spikklan ute. Det skjuter vi upp till nästa vecka istället, lovar ska fixa fram bättre bilder.

Men hon är så söt i alla fall. Kändes fin igår trots att jag bara han rida 40 min i ridhuset, det är bara ledigt till 16.00 sen är det bokat. Efter det red vi ut i små regnet på en liten kort tur. Jag har tid med det på helgerna och det är skönt för henne och slippa gå runt på ett fyrkantspår i ett ridhus hela tiden. Hon är så snäll att rida ut på själv att det inte är något problem heller. Under vintern orkar jag sällan rida ut eftersom jag tycker om att ha kvar mina tår vid liv och underlaget är inte det bästa trots att vissa av våra ridvägar plogas. Men nu ska vi försöka komma ut oftare, det är så mysigt.

Måndagarnas enda höjdpunkt, dressyrträning. Ska bli sjukt kul, hon kändes så fin förra veckan. Hoppas bara att det fortsätter som då. Man kan alltid hoppas i alla fall. Ibland går det ju bättre en andra gånger.


mer blått

Kolla vad jag hittade, ett nagelack som mtchade mitt nya halsband. Hade jag ett blått nagelack? tydligen! MÅLA, MÅLA, MÅLAaaa, ahhh det matchar!
Nu måste jag kasta på mig kläder och dra till skolan. Fortsätter försöka vara glad trots måndag, kan jag lura mig själv till att gilla måndagar? Nja.. nej måndagar är skit. I kväll blir det stallet, tjohoo något som är kul i alla fall.


klaga på skolan/ stallet/ städa och dagens outfit

Så sjukt trött, ni anar inte vad trött jag är. Har gjort klart ett arbete i samhällskunskap nu. Några tankar om det är: JAG KOMMER BLI SÄNGT TILL ETT IG/ eventuellt IG - ! Ja ungefär så illa känns det, vad hände med den gamla hederliga inlämningsuppgiften i textform. Nehe, nu ska det vara hemsidor, tv program och annat. I den vanliga uppsatsen vet jag vad som ska göras och hur den ska göras. Men hur gör man det här på ett vettigt sätt? Känns inte som att det kommer bli bra, men vaskajagöra!

Till något helt annat, eftersom jag är så trött har jag inte haft tid och fixa alla grejer från stallet. Blöta leriga skydd, stövlar smutstvätt. Allting ligger mer eller mindre som en hög i källaren. Måste fixa det nu innan jag kraschar i sängen.

Varför inte göra det här inlägget mer spretigare genom att visa mina nya ridbyxor på? Ja varför inte. Kände att det här blev ett otroligt konstigt kombinerat klaga på skolan/ stallet/ städa och dagens outfit inlägg. Men det är jag för trött för att bry mig om.

 

Här har ni hur dom ser ut på, lite så där blekröda.

ridstövlar, en tjockare tröja, lädervantar och den svarta jackan var också på för så här varmt är det inte att jag bara hade på mig det där



så vackert...

Jag fastnade idag, en ny kärlek.

Som några gånger innan när jag hittat en blogg så fastnar jag. Det är inte ofta, men har hänt några gånger tidigare. Det har alltid varit något med bilderna, alla gånger har jag känt mig tvungen att titta igenom hela arkivet. Idag fastnade jag igen, det var ett bra tag sedan sist. Jag blev så fast att jag var tvungen och spendera minst en timme bara scrolla igenom hela sidan. Hon lyckades fånga något på bild, mer en själva bilden.

Något som alltid utstrålat en vacker form av styrka och värme för mig är hästar. Detta är något som är så svårt och få med på bild. Det här... det här får mig att vilja känna doften av häst, flyga runt i ridhuset och bara leva på den den där känslan, sekunderna eller minuterna av samspel, jag rider för att få känna dem.

Att rida ut i den smältande snön och känna solen i ryggen bara lugnt skritta ut helt här och nu.

Jag vet vilken människa jag blir när jag är utan hästarna för länge. En sak som ska sägas är att jag gillar henne inte. Jag känner knappt igen mig själv efter en vecka. I stallet är jag lugn. Jag vet vad som ska göras det är en fast punkt där jag har koll. Det är något ovanligt och kanske det enda stället där jag släpper allt. Det enda som kan jämföras är känslan jag får när jag tidigt på morgonen åker upp i liften högst upp i fjällen innan normala människor är vakna sätter mig där och bara ÄR. Fjälltoppar har också den förmågan och få mig lugn.

Min värd går i 110 km/h och det gillar jag men någon gång måste tåget stanna och vila lite. Den punkten är stallet, för mig i alla fall. Bara att vara där och strosa omkring gör mig lugnare.

Fotto: http://carolinedahlen.blogg.se/
Alla bilder är tagna av henne och finns och hitta i på hennes blogg
Bli lika fast som jag och kolla in den.

3 karate kids

Ikväll ska jag jobba med dessa två brudar. Karate servitörerna. Nej men det sak bli kul och pengar är pengar och det är extra kul när man jobbar med några roliga vänner.
http://mattssonlisa.blogg.se/
http://cheerblond.blogg.se/

Fin 1 fel

  1. Skålen är TOM, var tog mina chips vägen? HALÅ???!!!

blue stone

Träffat andrea för fösta gången på evigheter, det känns i alla fall som det. Haft superkul med långfika och shopping. Köpte inte så mycket men var för första gången på länge inte sugen på och handla. Lite orolig för vad som håller på att hända med mig. Det här är inte bra, håller jag på och bli sjuk? Inte vilja shoppa, det är något som är fel på mig då.
Fast kom inte hem utan en liten kasse i händerna i alla fall, det går emot mina principer. Köpte ett jättefint halsband från monki. Så lätt och kasta på sig till något enkelt vitt svart simpelt för och liva upp det lite.


bra

Kom precis hem nöjd med dagens hoppträning. Känndes bra, man ska alltid gå på känslan. Jag menar inte att det var superbra, hon rusade ibalnd och jag gjorde massa små och stora fel.
Hatar och skriva att det gick bra, för det låter så ... Som att här hoppar vi, det är helt problemfritt. Ne inte riktigt så är det ju. Kan inte gå runt och vara sur på att et gick dåligt här och där. Inte med ridningen i alla fall. Skulle jag bli arg när jag red skulle det bara sluta med att spikkel/hästen tolkar det som att jag är arg på henne, jag blir ytterst sällan om inte aldrig arg på en häst när jag rider. Jag kan göra är le och fortsätta för vad ska jag göra? Det är bara och vara envis och göra om det tills det går. Envis är jag bra på ;)!
Efteråt kommer jag ihåg bra bitar av träningen, att det gick bra eller bara bättre på en del eller sak kan ändra min hela bild av passet. Jag lever på den känslan, den biten.


saknar

Ligger i sängen och känner mig osocial. Senaste veckorna har jag inte haft tid att träffa i princip några av mina vänner som inte antigen är i stallet eller i skolan. Alla man var så tajta med i högstadiet när man träffades jämt, jag saknar er. Alla andra som förstår mig, mina galna brudar jag saknar er också. Nej nu ska jag sluta tänka på det och göra något åt det istället.


Jag har glömt, jag dör

Jag dör eftersom jag glömt lägga upp dessa. Alla måste se honom, TYP PERFEKT. Nej inte typ, - typ! Jag D.Ö.R, Jag knarkar, ja kanske inte svårt förstå varför...
Det värsta är att det här inte är värdens bästa bilder på honom det finns bättre! ja hur kan halvbra bilder vara så snygga?

Dagens shopping

Ja det blev dom röda. Fanns inga bruna så det var ett lätt val. Om ni planerar och köpa dom var beredda och gå ned 1-2 storlekar. Väldigt stora! Har själv 32-34 på dessa och är i vanliga fall en 36:a. Men dom är också långa så det är bra för mig som inte är jättekort. Sköna är dom i vilket fall som helst, men skulle jag beställt dom tillexempel skulle jag fått en som är för stor storleken. I butiken sa dom att mycket av whitaker sortimentet är stora i stl. Så tänk på det, även täckena till hästarna är tydligen stora. Hur jag nu vet det är ja, kollade absolut inte på matchade täcken till transportskydden. TRALALALLALA, absolut inte...

Detta får räknas som ett extremt inpulsinköp, men det var ett sådant pris att det fanns ingen möjlighet att jag skulle kunna gå därifrån utan den. Det gick inte! I alla fall det blev ett skritttäcke i ull som var på rean. Fanns kvar i en storlek som passade och den fick följa med hem. Perfekt och ha när det är lite kallt och även om det går mot vår då den kanske kommer vara lite onödig. Men det kommer flera vintrar och även kalla vårdagar då jag kan använda den.


Gissa

Gissa vad som döljer sig i kassen! Vilken färg belv det på john whitaker byxorna tror ni? Om du gissar rätt på det och även gissar rätt på den andra saken jag införskaffade så kan du få ett roligt pris. SÅ VAD HAR DU OCH FÖRLORA? Du har till kl. 19.00 idag på dig och gissa inna jag publicerar bilderna med de rätta svaren...

Njutning på högsta nivå! Semla, latte och ...

imag0215 (MMS)

Njutning på högsta nivå! Semla, latte och shopping. Det enda som skulle göra dagen bättre skulle vara sushi till middag. Fan va jag är sugen på sushi!


Semlor

Här ska shoppas, äta semlor och njuta av att vara ledig. Fan underbart, helt underbart. Gillar min skola lite extra dagar när jag är ledig därifrån.

Nej nu vill jag shoppa bort mina bekymmer och trycka i mig en semla. Semlor är föresten den mest perfekta kreationen någonsin. Ska ätas som den är rakt av. Ni som tar av locket, fy! Ni som äter den med mjölk, idioter! Nej den ska ätas rakt av för bästa njutning, jag har till och med en anledning. Tar du bort någonting blir inte selman perfekt i balans. Om du tar av locket missar du florsockret i kombination med grädde, mandelmassa och bröd. Ska inte heller adderas något konstigt som mjölk eller liknande, det är också att förstöra den. Den ser ut som den gör av en anledning.




färg

Ja jag har svåra problem, hahaha. Eller "problem", funderar på vilken färg jag sk köpa på mina nya Jw ridbyxor. Hmm, dilemma. Ska jag ha dom där ridbyxorna över huvudtaget? Gillar inte att de är knäskodda, vill helst ha helskodda. Är ledig i morgon så ska åka och slösa/spendera pengar på massa saker jag inte behöver och faktiskt behöver.

Det lutar mot att det blir de röda, så coola! Men de passar inte till allt. Funderar på bruna men är inget fan av brunt på kläder men dessa i brunt här är snygga. Har faktiskt inga bruna ridbyxor...



Pictures of you, pictures of me

Trode att mammas kamerakunsaper lämnat mig utan bilder/fim från idag men så var det inte. Som tur är finns det anda som vet hur man tar en bild och lyckades få några på mig och spkklan. TACK FÖR DOM :)

Det är inte svårt och älska dig ibland.

Ska svara på frågan om hur det gick idag med fin ponnyn ♥.

Jag blir så mycket lugnare av att tävla med henne en någon annan häst, allt runt omkring själva ridningen är så problemfritt. Det är så skönt och inte behöva oroa sig för saker som lastning, läskiga föremål, att hon inte skulle vilja vara i ridhuset, vara själv utan de andra hästarna osv. Hon bryr sig inte. Tvekar aldrig en sekund att gå in i transporten och väntar snällt på att du backar steg för steg ut.

Läskiga hinder saker som rör sig och annat blir hon inte rädd för, hon är bara NYFIKEN på allt istället. Så läge hon slipper stå still så kan man leda runt henne hur som helst var som helst det är bara och gå.

Sen är det så skönt att man aldrig behöver oroa sig för om hon ska hoppa eller inte. Det går helt enkelt och lita på henne under tävling, aldrig den som ställer till med något. En riktig klippa, puss för det ♥.

Detta betyder inte att hon gör perfekta rundor på banan men det gör att i alla fall jag alltid känner mig så mycket lugnare med henne.  Sällan du kommer hem med ett USELT RESULTAT. Hon kan peta ned en och annan bom men det är det hon gör.

Det var det som hände idag tyvärr. Kändes för det mesta fin, men som jag har skrivit tidigare drar hon på så fort jag  i mjuknar. När det går så där fort så hinner hon inte få upp bakbenen och slarvar. För det mesta fick jag tillbaka henne emellan hindren (något lugnare i alla fall) men det var en långsida oxer in räcke ut med kota avstånd emellan där jag inte lyckades få tillbaka henne till räcket. Så där petade hon båda gångerna. Synd men samtidigt måste jag mjukna även om jag vet att hon kommer dra på. Kan inte sitta och hålla i henne tan även om det går fort.

Men det brukar vara det som händer med Spikkel att hon petar ned en och annan bom ibland. Det var första tävlingen borta på evigheter för oss och det får ses som ett okej/bra resultat. Jag kommer aldrig hem och tänker VARFÖR GJORDE JAG DET HÄR? när jag tävlat henne. Utan är alltid mer eller mindre nöjd. Mamma har också börjat förstå jag jag älskar med lilla sötponnyn, haha. Hon tycker det är roligt och åka iväg eftersom du är så fin och snäll! Söta häst du lyckas charma alla.

Mamma kan inte hantera min kamera så jag har BLD BRIST, big time!

Plan för idag

tävlingsdag...
Ja jag är taggad, det sak f*n gå bra. Det måste gå bra, max kan hon kanske peta ned en bom eftersom hon slarvar när det går för fort. Men det ska inte gå FORT, målet är och ha så mycket kontroll som möjligt. Lyssnar hon bara tillbka så kommer det gå bra.
Planerat mycket halter och halvhalter i skritt som uppvärming. Man har så lite tid inne på framhoppingen men det går och skritta utanför trots det hårda vinterundelaget.
I torsdags gick det bra, hoppade lite titthinder. Men hon bryr sig inte om sådant, hinder som hinder så länge hon får hoppa. Jobbar fortfarande med att så fort jag mjuknar innan ett hinder så ökar hon farten och rusar iväg. Börjar få tillbaka henne fort efteråt till ett bättre tempo så fort jag sätter mig ned och rätar upp mig. Lutar mig lite framåt inna hinderna och det blir inte bättre då eftersom mina vikithälper säger till henne och öka extra. Men får tänka på det och fortsätta träna.
3 ORD OM HUR DET SKA GÅ: Kontrollerat, felfritt och lugnt

 


Lite arg på mig själv...

Ibland går det inte som jag vill, för hur var det med det där att ta det LUGNT? Ja vet inte vad som hände... eller jo det gör jag men varför jag reagerade som jag gjorde.
Det uppstod helt enkelt en stressig situation när jag skulle knoppa henne. Hon flög runt längs stallgången och var helt knäpp så fort jag tog tag i manen. Det gick inte helt enkelt, förökte lite för länge innan jag gav upp.
Jag har aldrig stött på några problem med att hantera henne förut. Alltng förutom klippmaskiner går bra. Tidigare har det gått och knoppa hur lätt som helst. Börjar unda om det har hänt något, eller mer exakt undrar jag vad som hänt. För hon blir inte så här bara av sig själv.
Samtidigt känner jag mig fånig, hur illa är det igentilgen att jag inte kan knoppa manen? Borde vara så oviktigt. Vet att jag försökte klippa henns man för några veckor sedan och då var det lite samma sak. Men det gick efter ett tag, så länge jag inte rörde manen med händerna/höll fast den. Innan alla försöker rätta mig, ja vet att man sak RYCKA manen men det GÅR inte. Hon trycker nästan i mig i väggen när jag försökte.
Skit samma, efter allt detta var hon småstressaad och nervig. Jag "tappade" alltng. Allt drog ut på tiden jag blev stressad att hinna klar allting och det känns bara som allting efter det blev fel. Det som inte blev fel känns som de blev fel i alla fall.
Dels lyckades jag aldrig lösa den jobbiga situationen och sen så var hon så uppe i varv att allt blev jobbigt. Inte bara knoppningen gjorde henne stressad och jag kände mig inte i fas med att ta det lugnt och låta det ta den tid det tog för att få henne lugn. Känner mig idotisk för att jag lät henne vinna men orkade inte mer. Skulle bara blivit arg på mig själv och hon skulle tolka det som att jag var arg på henne. Så släppte allt rycktade av och lät henne kasta sig in i boxen. Efter ett tag hade hon blivit lugn av att få stå i boxen så då var hon sitt vanliga jag igen.
Förstår inte varför jag lät ett par knoppar förstöra allt men är så ovant att inte kunna göra allting med henne.
Brukar alltid känna mig som tryggast med henne. Det går och göra i prncip allting utan att hon blir rädd och nu är det inte så mer.
Hon blev så stressad och rädd så fort jag höll fast manen har aldrig varit med om att hon blir så där när man hanterar henne. I vanliga falll har jag henne LÖS i boxen med DÖRREN ÖPPEN så hon får titta ut vilket hon gillar. Hon står där och jag kan göra vad som helst utan att hon bryr sig. Nej vet inte varför hon reagerade så starkt på det här, det måste ha hänt något som hon kopplar detta till. Frågan är bara VAD?
Nej nu får jag släppa det här, det är inte ens vikigt. Men jag har hakat upp mig på det...

Stuff

Vid 16 ska jag till stallet för att fixa inför imorgon. Med mig har jag min rycktlåda som är full med både nödvändigt och mindre nödvändiga saker. Samlat på mig mycket genom åren tlx. ligger det små tofsar med ljusblå rosetter på i botten från mina första RIKIGA tävlingar. Redan då hade jag ett machande tävlingstett, sött!
Lami- cell schabraket är också med, sätter alltid på det nya schbraket redan kvällen innan. Har som regel att så mycket som möjligt ska vara klart dagen innan. Annars har du 100 små men VIKIGA saker att göra tidigt på morgonen. Dumt att fokusera på sådant då, hästen blir stessad, du blir stessad och morgonen är förstörd. Tro mig jag vet, specellt om man som jag har tävlingsnerver och inte klarar stressiga stunder. Spikkel taggar till EXTRA på tävlingar och då är det extra vikigt att jag håller mig lugn.
Sen är transportskydden med för att se till så dom sitter bra, skulle vara lagom bra om jag kom till stallet imorgon och så när vi ska in med henne i transoprten så fungerar inte transportskydden. Vad gör jag då? Nej det är bra att kolla dagen innan. Sen är det massa andra saker som nya grimman, sadeltvål och fett+ svamp och trasa. Min stallhalsduk liggert också där, vet inte varför faktisgt :P.

110%

PAPPA HAR BESTÄLLT DEN!!!
NYA IPAD 2 KOMMER HEM TILL OSS SÅ FORT DEN SLÄPPS. GLAD, det var inte 110% säkert tidigare men nu idag beställde han den. (här pratar jag om den första gånngen)


VIDEO BLOGG med dagens shopping


KESO

Köpte en mellanmåls keso innan jag åkte till skolan. Smakade faktisgt gott :)! Gillar chachewnötter och annanas och papaya. Gillar även keso, kommer nog köpa ett lager till tävlingen i helgen. Kan ligga i kylväskan redo att bli ett snabbt mellanmål.

lite morgon shoppping

Ja måste upp på satn innan jag börjar skolan och köpa ett svart nagelack. Måste ha ett och hinner inte efter skolan. Börajar inte förens 11.30 jag hinner. Ska bra springa upp till hm och köpa det, fast kommer nog komma hem med lite annat också.

Tänkte bara varna er...

Bloggingen under några dagar kanske blir lite... ja hur ska jag skriva... enformig? Nja kanske inte rätt ord så jag går rakt på sak istället. Bloggandet kommer nog ganska säkert hålla sig till ett ämne. Under helgen kommer det här förvandlas till någon form av tillfälig hästblogg.
Varför? Därför att så här ser planen ut för resten av veckan:
  • IDAG: Träning (hoppning)! Sista hoppträningen ifrör tävlingen nu ikväll. Hoppas det går bra så jag får en bra känsla. Det är i alla fall målet att avsluta med att jag har hyfsad kontroll och att jag hittar lite känsla för när jag sak göra vad.
  • FRE: Häst shopping med förälder/plånbok/bank (två personer som har många namn). Men behöver verkligen massa nytt som transportskydd, vta ridbyxor, ridbyxor, boots (till hästen), nya tröjor tocka och tynnre långärmade, rid/stövelsrumpor, vantar mm.
  • LÖR: Fixa saker så jag kan tävla på sön. Saker som att Spikkels spretiga man måste knoppas, något som tar tid. Sen är det säkert 100 andra saker som jag sak göra med henne och hennes utrusting. Då har jag inte ens börjat fixa allt annat.
  • SÖN: Tävling, startar tidigt och kommer vara borta stora delar av dagen. Resten av kvällen kommer jag vara så slut att jag knapt kan hålla ögonen öppna.
  • MÅN: Dressyrträning hinner inte med något annat eftersom jag slutar skoaln så sent.
Men det är alltid bra och vara övertydlig. Jag har inget emot ett schema fullspäckat med HÄSTAR. Men jag förväntar mig inte heller att alla ska gilla det. Tänkte bara varna eftesom jag vet att en del av mina läsare tycker om och se vad jag gör i stallet men andra gör det inte.
Visst jag skulle kunna dra ned uppdateringen under helgen men samtidingt är det inte kul för dom som vill läsa om detta. Vissa bloggar har en inritinng, mode, bilder mm. Min blogg har en inriking: MIG. Det skulle kännas fel och lämna ute en del av MIG som är hästarna.

Så gamla bilder, men ibland vill man tillbaka. Vår/sommar, var i stallet och tävlade 24/7. Sen om det gick bra är en annan sak. Runt i uplland åkte vi i alla fall med Gibbe som fick stå ut med en inte alltid så rutinerad mig.

Men lärde mig otroligt mycket av det och han hade den rutin jag inte hade. Lilla, spikiga, gubben Gibsson sötis. Ibland saknar jag min lilla lärare och sura (men söta) gammelfarbror...


IPAD 2

Som ni vet är jag ett mac fan och älskar apple över huvudtaget. Gårdagens nyhet om att våran lilla mac/apple familj skulle få en ny medlem gjorde min dag. Dom 3 macarna ska troligtvis få en ny kompis i form av en IPAD den nya Ipad 2. Den nya ipaden som kommer släppas är tynnre och snabbare (läs mer om den här). Haha är helt tokig, mer APPLE!!! Men släps först den 25 mars så det blir att vänta.
Ps. förstå hur överdriven och oseriös bilden är men det värsta är att det stämmer lite ds.

 


Jag gillar listor (i punktform)!

  • Jag är beroende av post-it lappar. Okej jag har stora, små, i olika färger och former.
  • På dessa lappar skriver jag listor, jag skriver alltig i listor, helst i punktform...
  • Jag vill tatuera en Falk i nacken. Inte stor, liten och svartvit. Tänk när man fyller 18... (Vet jag kan prata med päronen men vågar inte ens försöka.)
  • Jag blir otroligt stolt när folk säger jag såg det på din blogg.
  • Det betyder att  1: folk läser min blogg. 2: Att de ofta gillade den. 3: min lilla bebis har trogna läsare, hej på alla er :D
  • Jag är på jakt efter den perfekta jackan, var är den?
  • jag har en grej för fåglar, skulle vilja vara en rovfågel för en dag. Tänk vad awesome!!!
  • Jag hatar Marabou MJÖKchoklad, hata mig inte :S
  • Eller, jag hatar mjölkchoklad över huvud taget.
  • Fast framförallt MARABOU!
  • Jag har blivit heltokig i alla dessas hästbloggar som dyker fram, VARFÖR?
  • Jag älskar och hata saker som för många andra älskar. Varför? För att ni gillar det för att alla andra gör det :@
  • Samtidigt som jag faller lätt för grupptryck, hur går det ihop? I wonder...
  • Jag börjar känna att denna lista går överstyr... punkter = <3


RSS 2.0